Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 10 січня 2019 р.

Зимові забави

Зима – дивовижна пора року. Вона викликає захоплення у дітей та дорослих. Вона сповнена загадок і сюрпризів. Це невелика казка, що повторюється щороку. Чистий сніжок, морозець, краса сніжинок, які повільно кружляють, радість катання на санчатах та ковзанах, які піднімають настрій. І, безумовно, новорічні свята, які доповнюють кольорову гаму незабутніх вражень!

Цими яскравими емоціями наші бібліотекарі побажали поділитися зі своїми маленькими друзями - дітками садочку №467, наймолодшими прихильниками бібліотеки.

Зимові дні бувають різними: сонячними чи похмурими, святковими чи буденними, сніжно-білими чи сірими. І це чудово! Бо кожен день несе щось нове і цікаве. Але не всі помічають такі особливості зимових днів, а лише ті, хто не лінується одягнутися й вийти на пізнавальну зимову прогулянку.

Оскільки наша пізнавальна «прогулянка» відбулася у групі, ми вирішили самі створити зимовий настрій, не дивлячись на відсутність снігу. Сніг та зимові персонажі ми зробили власноруч.

Хто з нас у дитинстві не грав у сніжки? Таких немає! Малеча завжди на вулиці ліпила та гралася у сніжки до тих пір, поки рукавички не ставали схожими на бурульку. Так і наші малюки влаштували «битву» сніжками, зробленими з білих серветок, яка видалася не менш захопливою, ніж зі справжніми!

Ну, а яка ж зима без хурделиці? Хуртовина вирізьблених з паперу сніжинок вкрила підлогу, наче біле сніжне полотно. Кожна дитинка відчула себе ніби у ролі Крижаної королеви та Морозенко, які володарюють над землею. Потім була весела новорічна естафета двох команд, яка не залишила байдужими навіть присутніх дорослих. А ще були загадки з підступом, коли за витягнутим малюнком треба було не тільки назвати предмет, зображення чи дію, але й пов’язати їх з зимою або зимовими святами.

І наостанок – найцікавіше. «Зліпити» сніговика, тобто вдягти охочих у шати: верхній одяг, шапка, шарф, рукавички, чобітки та ніс морквинкою! Вдягати зимового гостя відповідно до зимового гардероба намагалися всією командою. Враження від цього дійства були незабутніми! Завдяки таким розвагам дітки вчаться бути уважним до потреб іншого, що є запорукою щасливої людини.

Наше костюмоване дійство ми закінчили, звісно, фотосесією! А за гарну поведінку та бажання постійно дізнаватися щось нове та цікаве, малеча на згадку отримала подаруночки.

               
                     
                                


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар