Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 18 лютого 2019 р.

Зоряна азбука Всесвіту

Однією з головних мрій людини на протязі тисячоліть було виконати бажання – навчитися літати, як птахи. Ця мрія здійснилася більш ніж 100 років тому. Та на цьому людина не зупинилася. Вона захотіла піти далі – у космічний простір, який ховає в собі нескінчену кількість таємниць. Завдяки багатовіковим зусиллям вчених ця мрія збулася! Та у нашому, дуже сучасному ХХІ столітті, польотами у космос вже нікого не здивувати.

Але на світ з’являються нові покоління, для яких наші досягнення ще не відомі. І для дітей зі старшої групи дитячого садочка №388 все це нове, недосяжне, бо вони тільки пізнають цей прекрасний світ, який сповнений загадками, пригодами та ще багатьма відкриттями.

Тому ми вирішили здійснити з ними віртуальну екскурсію у космос. Почали ми з планетарію. В центрі Києва є унікальне місце, де фантастика стає реальністю, а зоряне небо милує нас своєю красою і відкриває свої таємниці будь-коли та за будь-якої погоди. Це дивовижне місце – Київський планетарій, один з найбільших планетаріїв Європи й найстаріший планетарій в Україні. Отримавши власні квитки на нову пізнавальну програму, ми вирушили у мандрівку.

Дослідження космосу – відкриття та розвідка космічного простору за допомогою космічних апаратів: телескопів, радіотелескопів, супутників. Наші маленькі дослідники мали змогу зазирнути у телескоп, маючи надію, побачити хоча б одну зірочку на небі. Але, на жаль, вдень побачити зоряне небо не можливо. 

Ну а який космос без польотів та космонавтів? Щоб полетіти в космос, астронавта необхідно вдягти. Ми розглянули з дітками спеціальний костюм – скафандр. Ці скафандри нагадують космічні кораблі із запасами повітря та води. Після цього ми «вдягли» нашого космічного дослідника для польоту. А для цього треба було підібрати скафандр за розміром. Та не всіх вони змогли «вдягти». Так і в житті: не всі охочі мають змогу полетіти у космос, бо для цього треба бути дуже розумним, мати дуже міцне здоров’я та витривалість.

За допомогою космічної карти та яскравих книг уявили міріади зірок, що розсипані небосхилом, загадкові туманності, далекі галактики, які знаходяться на неймовірних відстанях від Землі. У пригоді нам були загадки та «косможарти», які додали ще кращого настрою.

Тепер залишилося зробити тільки космічну ракету та вирушити у політ. Всі діти виявились гарними інженер-конструкторами! Ми «приїхали» на космодром у повному спорядженні. Швиденько сіли у свої космічні шатли. Пристебнулись.Та полетіли у незвідані глибини Всесвіту, бо інтерес людини до космосу та його таємниць невичерпний!


                                
БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ
               


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар