Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 12 липня 2019 р.

Міллінери: капелюшки, як мистецтво

Літо – чудовий час для літніх капелюшків, бо в усі часи вони несли функцію захисту від сонця. Та, щоб сонечко не дуже припікало у маленькі голівочки вихованців дитячого садочку № 388, ми вирішили поєднати творчі здібності малечі та відпочинок, і зробити красиві капелюшки.

Головні убори, або капелюшки, виникли тисячі років тому. У витоків створення головних уборів стоять хустки, якими покривали голову ще стародавні єгиптяни. А у Середньовіччі мода на головні убори не була різноманітною. Іноді, роль капелюхів виконували звичайні капюшони, які з часом перетворилися на подобу тюрбана з прикрасами. З XVII століття капелюхи займають особливе місце в гардеробі – прикрашаються пір’ям, пряжками з дорогоцінних металів і навіть діамантами.

Змінювалися фасони і кольори, але капелюшки як і були, так і залишаються справжнім витвором мистецтва. А у XXI столітті сучасні дизайнери капелюшок довели цю функцію до досконалості. 

Всі дівчатка є модницями з самого раннього віку, тому при першій можливості одягають модний капелюх. Але, хлопчики теж не відстають від модних тенденцій. І наш майстер-клас з виготовлення модних капелюшків, викликав у дітей неабияке задоволення. 

Наша «Дизайн-студія» по втіленню капелюшкових мрій, розмістилася на свіжому повітрі, а в арсеналі ми мали необхідні матеріали: паперові разові тарілки, степлер, ножиці, клей, металізований різнокольоровий картон, різноманітні аксесуари. 

Діти з захопленням і старанністю працювали над своїми шедеврами. Готові капелюшки вийшли дуже оригінальними, мали неповторний стиль, в єдиному екземплярі. Нині у гардеробі Єлизавети II міститься понад 5 тисяч капелюшків, тому ми бажаємо нашим юним модельєрам, щоб їхній гардероб також поповнювався вишуканими речами, які б підкреслювали індивідуальність та гідність особистості!





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар