Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 21 серпня 2019 р.

Україна багатогранна: святковий серпень

Україна – це велика незалежна держава, вільна у виборі власного шляху до майбутнього. Україна – це рідна мова, чарівна пісня, колоритні народні обряди і традиції, мальовнича природа, талановитий і працьовитий народ. На території нашої держави живуть багато людей різних національностей, які з повагою відносяться до наших традиційних свят. 

Перелік свят дуже великий, один тільки місяць серпень може назбирати цілий кошик свят: три Спаса, День авіації України, День Незалежності України. І це, ще не весь перелік свят. Тому ми вирушили на гостини до місяця серпня, який виявився дуже привітним, з вихованцями дитячого садка №346. Наш захід виявився незвичайним. Чому? А зараз ми дізнаємось з нашими друзями.

Місяць серпень дуже щедрий місяць на врожай і тому гра-вікторина «Господарський тур» допомогла виявити серед малечі розумних та працьовитих учасників. Виявляється, що наші трударі дуже гарно знають, які проводяться роботи у серпні: жнива, копають картоплю, садовину і городину, збирають мед та яблука. 

Як відомо, козаки вміли швидко бігати, були мужніми, щоб захищати нашу Батьківщину. Але, у сучасному світі не тільки хлопці спритні та сильні, але й дівчата. Тому наступний тур «Козацькі забави» перевірив, хто швидше подолає відстань з важливим дорученням у руках. З цим завданням гарно впорались обидві команди.

Мати гарний одяг або військове вбрання – це справа гарних майстринь. Здавалося б, вміють майстерно прясти та швидкі у руках – тільки дівчата. Але, на жаль ні. Наступний конкурс «Веретено» показав, що більш винахідливими та кмітливими виявилися хлопці – юні козачата. Мабуть, у дівчат у цей день щось не склалося, бо хлопці перемогли у цьому змаганні.

Наші конкурси були сповнені пригод та несподіваних випробувань і тому, час перепочити. Але, відпочинок буває різним. І ми всі разом завітали до клубу «Відпочивайко», де провели майстер-клас «Серпневий врожай». Малеча з натхненням «працювала» у полі, в саду та на городі , зібравши до столу ароматні фрукти та овочі. 

Ось і підходить до кінця лагідне літо, та це не привід сумувати, бо діти за літо підросли, додали в силі й ми щиро раді бачити таких гарних, життєрадісних, усміхнених дітей.





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар