Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 1 березня 2021 р.

Казкарка Джинні в гостях у бібліотеки ім. М. Костомарова


Так вже співпало, що саме у Міжнародний день котів дитяча письменниця Євгенія Пірог презентувала в нашій бібліотеці свою детективну історію «Кіт Мармур та різдвяні пряники».

Євгенія Пірог – авторка й кураторка дитячих проектів «Додай читання», «Тату, почитай!», «Срібна читацька Книга», спрямованих на популяризацію книги. Її проекти «Срібна Книга» та «Казковий гопак» визнано Національними рекордами України.

В образі веселої і мудрої Казкарки Джинні авторка презентувала свою нову книгу: смачну детективну історію «Кіт Мармур та різдвяні пряники», а також познайомила школярів з ще однією пригодницькою книжкою "Агент безпеки Ромчик, або експрес Щастя".

Письменниця відразу залучила малечу до живого спілкування. Діти грали в гру «Пташина пошта», співали пісні, танцювали, відгадували загадки. А бібліотека підготувала фотоколаж «Наші улюблені пухнастики» та інформаційне досьє про котів. Безліч позитивних емоцій, яскраві враження та приємні несподіванки – таким запам’ятався учням цей день. Діти щиро подякували Євгеії Пірог за свято, адже було весело, цікаво та казково.


Кішка – це найближча до людини тварина. Наука, яка займається вивченням цього виду тварин – фелінологія, твердить, що коти є надзвичайно розумними створіннями, багато в чому перевершують собак.

Перші кошачі з’явилися на нашій планеті близько 50 мільйонів років тому. Впродовж наступних 25 мільйонів років у процесі еволюції з них сформувалися ранні сучасні види кішок, які населяють земну кулю і дотепер.


Фелінологи стверджують, що у світі сьогодні налічується 256 видів котів, які, безумовно, доповнюють затишок у всьому нашому житті.


За даними Ліонського університету в світі близько 400 мільйонів домашніх котів. Найбільше їх в Австралії, де на 10 жителів приходиться 9 котів. На Азіатському континенті перше місце за Індонезією (тут більше 30 мільйонів пухнастих звірів), а в Європі першість належить Франції, жителі якої мають під своєю опікою 8 мільйонів котів. В той же час є країни, де домашній кіт майже не зустрічається (наприклад, Перу та Габон).




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар