Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

неділю, 25 вересня 2022 р.

Жіночі голоси сучасної літератури: Дарина Гнатко | Цикл оглядів літератури


Наша бібліотека розпочала проводити для читачів цикл оглядів літератури «Жіночі голоси сучасної жіночої літератури». Перша зустріч була присвячена модерній українській письменниці, що пише популярні та затребувані серед читачів твори – Дарині Гнатко.

Вона стала прикладом, як будучи простою жінкою, можна писати цікаві та захоплюючі книги українською мовою. До речі, Дарина Гнатко – це псевдонім авторки, а її справжнє ім’я – Юлія Іргізова.



Життєва хронологія для письменниці розпочалась в місті Кременчуці, що на Полтавщині. Батька свого Дарина не знала, так як її батьки були розлучені. Все виховання повністю залишилось на мамі та бабусі. Трагічна доля родини бабусі частково підштовхнула її до творчості, як вона сама про це писала. Освіту отримала в місцевій середній школі, не продовжуючи навчання в вищому навчальному закладі.

В своїй творчості письменниця надихається мотивами рідного міста. Авторка вплітає в свої романи сюжети та історії з власного міста – Кременчуга. У міста повно колоритів та людських історій, які можна було б покласти в основу цікавої книги. Присвяченими рідному краю письменниці стали книжки: «Проклята краса», «Пані Комісарова, або Діаманти Гольдмана», «Лазоревичі, історія з народу». Основним жанром творчості є жіночі романи.





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар