Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 6 червня 2023 р.

Правознавча гра «В лабіринті прав і обов'язків»


Наша бібліотека провела правознавчу гру за участю учнів сьомого класу школи №27.

Мета гри – формування знань дітей, згідно Конвенції прав дитини про їхні права та нерозривний зв'язок прав і обов'язків.

Говорячи про права, бібліотекарі зупинились на питаннях як одержати освіту, як влаштуватися на роботу і т. п. Потім перейшли до обов'язків: « Що таке проступок та що таке злочин?» – таку назву мала практична робота. А правова вікторина та загадки про державні символи України доповнили цей захід.

Знання своїх прав і обов'язків є фундаментальним для розвитку молодих людей як активних, свідомих та відповідальних громадян. Це дає їм можливість захищати свої інтереси, впливати на суспільні процеси та сприяти побудові справедливого та рівного суспільства. 

Важливо підкреслити, що знання своїх прав та обов'язків повинні супроводжуватися відповідальним використанням цих знань. Молодь повинна розуміти, що їх права пов'язані з правами інших людей, і їх обов'язки включають повагу до прав інших. Це сприятиме збереженню гармонійних відносин у суспільстві та підтримці прав людей взагалі.






Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар