Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 27 вересня 2013 р.

Автор іронічних дитячих детективів Леся Вороніна в гостях у бібліотеки

В переддень Всеукраїнського Дня бібліотек в книгозбірні відбулась презентація книги відомої дитячої письменниці, автора дитячих іронічних детективів, об'єднаних у серію "Суперагент 000" - Лесі Вороніної. 
Автор представляла свою нову книгу "Таємне товариство боягузів та брехунів". 
Учасники заходу - учні 5 класів СШ № 27 задавали багато цікавих питань, брали участь в активному обговоренні, уважно слухали письменницю, а також дізнались, як одного дня звичайнісінький хлопець, життя якого досі було похмурим і буденним, захворів. Проте виявилося, що "хвороба" ця незвичайна і, якщо чесно, навіть дуже захоплива. Не треба лежати в ліжку, викликати лікаря й приймати ліки, адже ця хвороба - пригодоманія! Але перш ніж рятувати світ від прибульців-синьомордів, нашому героєві треба змінитися самому: долаючи страх, пройти небезпечні випробування, навчитися миттєво приймати рішення, від яких залежить доля людства, і головне - завжди бути готовим до неймовірних пригод! 
Усі бажаючі змогли придбати цю гарну книжку як і інші книги видавництва "Грані-Т" - учасника заходу. 

середу, 25 вересня 2013 р.

Осіння елегія

«Огню такого! Стомлена природа
Одпочиває у красі такій, що мабуть,
Справді вища нагорода
За пристрасть літа – тихий упокій.
Є. Плужник
Осінь – золота і прекрасна, мінлива і мрійна, поетична і врожайна… Скільки епітетів, скільки образів осені змальовано у світовій поезії.
24 вересня в нашій бібліотеці відбулась літературно-музична акварель «Осіння елегія». Зустріч була присвячена Всесвіту української поезії та Всеукраїнському Дню бібліотек. 
Наш гість – бард Ігор Якубовський, залучав учнів 10 класу СШ № 95 до кращих поетичних сторінок. В його виконанні прозвучали пісні на слова Л. Костенко, О. Олеся, В. Сосюри, М. Вінграновського, Є. Плужника. 
Всі присутні змогли ознайомитись з книжково–ілюстративною виставкою. 

середу, 18 вересня 2013 р.

Животворна сила ідей Василя Сухомлинського

Лабораторія творчого успіху «Животворна сила ідей Василя Сухомлинського» 
(до 95-річчя від дня народження)
16 вересня, педагоги-організатори середніх шкіл району приймали активну участь в обговорені, ділились досвідом під час "Лабораторії творчого успіху". Особливо зацікавили їх притчі та казки, які можна використати на практиці. Учасники заходу переглянули фільм «В. О. Сухомлинський – педагог-новатор», та ознайомились з книжковою виставкою «Василь Сухомлинський – автор унікального експерименту», підготовленою працівниками читального залу бібліотеки.
Шукаючи відповіді на різноманітні проблеми, учені глибоко вивчають спадщину видатного українського педагога, вчителя, директора Павлиської школи В. Сухомлинського
Розроблена Василем Олександровичем концепція виховання, яка випливає з народних глибин, була природною для української дитини. Найкращі норми моралі українського народу (возвеличення природи і людської праці; шанобливе ставлення до батьків, до своїх пращурів; відповідальне ставлення батьків до виховання дитини; вшанування і наслідування героїзму захисників рідної землі; любов до своєї Батьківщини тощо), навчальний процес втілювався в
життя Павлиської школи і знаходили продовження в родинах учнів, передавалися наступними поколінням. В цілому творча спадщина педагога є неоціненним скарбом культури українського народу. 
Про це йшлося у виступі завідуючої бібліотекою Ліни Пескіної.
Співорганізатором заходу був Будинок дитячої  творчості району.

понеділок, 16 вересня 2013 р.

Фінансова грамотність - ключ до успіху

13 вересня в бібліотеці розпочались заняття курси фінансової грамоти для учнів 6-7 класів

"Фінансова грамотність - ключ до успіху" - це спільна ініціатива бібліотеки ім. М. Костомарова і Інституту сім'ї. 

Навчання проходить у невимушеній ігровій формі, спонукає кожну дитину опанувати ази економічних знань і відповідно розпоряджатися грошима. Ці навички стануть у нагоді в житті та допоможуть досягнути успіху.
Перше вступне заняття провела тренер Н. Кучук.