Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 8 серпня 2023 р.

Інформаційна хвилинка «Пісні й таємниці Марусі Чурай»


Читачі нашої бібліотеки відвідали інформаційну хвилинку, де дізналися про легендарну народну співачку та поетесу Марусю Чурай.

Маруся Чурай – одне з імен, яке стало невмирущою легендою. За словами Михайла Стельмаха, українська народна поетеса, співачка та композиторка «все своє любляче серце по краплині сточила в неперевершені пісні, що й зараз бентежно озиваються в наших серцях і вражають нас глибиною і щирістю висловленого в них почуття, довершеністю форми, чарівністю мелодій…».

Найвідомішим твором Марусі Чурай стала пісня «Ой не ходи, Грицю...», в якій передано історію самої Марусі Чурай, яка нібито отруїла свого коханого за його зраду. Пісня «Віють вітри, віють буйні» передає почуття самотньої дівчини, яка страждає в розлуці з «милим чорнобривим». Героїня не може собі уявити щастя без коханого навіть у рідній стороні, тому пісня завершується закликом до нього з проханням повернутися.

Пісні Марусі Чурай припали до серця не лише жінкам, а й чоловікам, тому що торкалися вічних людських цінностей – кохання, вірності, любові до Батьківщини і своєї домівки. У цьому, мабуть, і є розгадка таємниці їх довгого життя та популярності.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар