Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середа, 18 жовтня 2023 р.

Інформаційне досьє «Іван Козловський: музика – моя радість і біль»


В нашій бібліотеці відбулося інформаційне досьє, на якому читачі дізналися про володаря незвичайного тембру й найвищої вокальної техніки - Івана Козловського.

Іван Козловський - видатний інтерпретатор оперної, камерної та духовної вокальної музики. Мав надзвичайно красивий голос світлого сріблястого тембру, широкого діапазону з вільним верхнім регістром. Висока художня і технічна майстерність, безустанні творчі пошуки – такі були характерні риси співака.

Завдяки своєму природному артистизму та голосу, зумів створити потужні вокально-сценічні образи, які увійшли в історію оперного театру. Іван Козловський виступав до 87 років. В останні роки життя артист писав мемуари й у 1992 році він опублікував книгу спогадів “Музика – радість і біль мій”.

У 1994 році в селі Мар’янівка Васильківського району Київської області заснували Меморіальний музей-садибу Івана Козловського. Там же за шість років відкрили пам’ятник. У столиці України є провулок Козловського, де пам’ятник встановлено 2008 року (скульптор В. І. Зноба) і де розташовано Український гуманітарний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 2017-му на території Михайлівського Золотоверхого монастиря Козловському відкрили меморіальну дошку. Також на честь великого співака названо астероїд 4944.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар