Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 9 квітня 2019 р.

Запрошуємо до віртуального «круглого столу»

Інклюзія в Україні розвивається не настільки швидко, як би хотілося представникам освіти й батькам дітей з особливими освітніми потребами. Можливо, це відбувається через доволі слабке розуміння самого терміну «інклюзія», можливо через недостатній інформаційний супровід, певні історико-культурні особливості нашого суспільства. 

В плані роботи бібліотеки з громадськістю є «круглий стіл» «Інклюзивна освіта: ідея, практика і суспільна цінність». Щоб познайомити якнайширший загал педагогів України з даною тематикою, бібліотека підготувала та передала до Міністерством освіти і науки бібліографічний список «День народження є у кожного». Також була проведена зустріч з Віктором Сальковим – державним експертом із стратегічних комунікацій Директорату інклюзивної та позашкільної освіти Міністерства освіти і науки.

Зі свого боку Міністерством освіти і науки були надіслані листи усім керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій з метою поширити зазначену інформацію серед педагогічних працівників закладів повної загальної середньої освіти, закладів спеціальної та позашкільної освіти щодо можливості використання бібліографічного списку «День народження є у кожного».

Таким чином, наша бібліотека за сприяння Директорату інклюзивної та позашкільної освіти Міністерства освіти і науки відкрила віртуальний «круглий стіл» за темою інклюзивного навчання. Маємо надію на співпрацю з небайдужими та зацікавленими цією темою.







Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар