Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 8 серпня 2019 р.

Із книги на екран

Як порівняти книгу та кіно? Уяву та яскравість зображення? Бібліотека ім. М. Костомарова надає таку унікальну можливість. Ви маєте вибір – спочатку прочитати, а потім подивитися фільм, або – подивитися, а потім прочитати.

Можете оцінити як змінюється сюжет при екранізації на телеекрані − канал «Україна» в ніч на 9 серпня покаже фільм «Дике поле» за романом ­"Ворошиловград" відомого сучасного українського поета, письменника Сергія Жадана. На широкому екрані фільм пройшов 8 листопада 2018 р.

В нас Ви зможете прочитати книгу, а потім провести літературну суперечку як в стінах бібліотеки, так і на сторінках соцмереж.


Кілька цікавих фактів:

🔽У 2010 році, відразу після виходу, роман "Ворошиловград" визнали найкращою книгою десятиліття за версією ВВС Україна. Твір вже перевели на 5 мов і опублікували в США.

🔽Робоча назва фільму була такою ж, як і твір Сергія Жадана. Однак творці картини вирішили, що слово "Ворошиловград" у багатьох асоціюється з совком, тому вирішили придумати для фільму інша назва. Крім того, що в екранізації є деякі розбіжності з текстом роману, за словами продюсера Володимира Яценко, "дике поле" - це "територія поза законом", де проходять події стрічки.

🔽Зйомки фільму стартували в липні 2017-го року і тривали рік. Більшу частину сцен знімали в місті Старобільськ Луганської області – на батьківщині Сергія Жадана, яку він переніс в свою книгу.

🔽Сергій Жадан теж з'явиться в "Дикому полі" – він зіграв у фільмі епізодичну роль. Творці стрічки зізнаються, що для цієї сцени використовували одну з найбільш масштабних декорацій, освітлення якої довелося монтувати на висоті 10-ти метрів. А арсеналом зброї, який в ній задіяний, можна озброїти невелику армію.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар