Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 25 червня 2014 р.

Диво на полотні

Вишивка – це багатогранне явище Української культури. Вона є одним із найулюбленіших і найпоширеніших видів рукоділля. З давніх-давен на Русі всі жінки володіли цим мистецтвом. Вишивка була нерозривно пов’язана із стародавніми звичаями та обрядами українського селянства. За допомогою голки та різнобарвних ниток українські жінки перетворювали просту тканину на неперевершений витвір мистецтва.
Мистецтво вишивання має багатовікову історію. Воно передавалось з покоління в покоління, відпрацьовувались й поліпшувались узори й кольорова гама, створювались зразки вишивки з характерними національними рисами.
Кожен регіон України має свою багатогранність в мистецтві художньої вишивки, свою чарівність. Мистецтво народної вишивки кожного із регіонів України – це складова єдиної культури нашої Батьківщини, перед якою стоїть висока мета сформувати громадянина, як частину великого національного “Я”.
Напередодні Дня Конституції в нашій бібліотеці була організована міні-виставка вишитих картин-ікон майстрині Галини Демчик.





Галина Степанівна займається вишивкою все життя. Але за створення ікон взялася лише 4 роки тому. А надихнуло її на таку благородну справу народження онучки – Вікторії, яке прийшлося саме на Різдво 2010 року.
Ця чудова маленька дівчинка стала окрасою нашого заходу, адже у її виконанні прозвучали вірші  «Україна» та «Українка я маленька», а також кілька невеличких пісень.

Галина Демчик – уродженка Тернопільської області, яка нині проживає в невеликому містечку Вінницької області, а її дочка Наталя є читачкою нашої бібліотеки.
Творчий доробок майстрині складає більш ніж 30 робіт, а на огляд нивчан вона представила 14, серед яких ікони і православні, і католицькі, і греко-католицькі.
«Господь один – переконана вона,це просто кожна людина виявляє свою любов до Бога через різні віросповідання».
Зупинятися на досягнутому рукодільниця не збирається і вишукуючи кожну вільну хвилинку, знову береться за голку та нитку творячи різнокольоровими хрестиками диво на полотні.
Ми з нетерпінням чекаємо нових зустрічей з Галиною Демчик та її роботами.

                                           


Немає коментарів:

Дописати коментар