Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 18 травня 2015 р.

Дивовижний світ київських замків

Замків з часів Київської Русі або Речі Посполитої, в Києві, на жаль, не збереглося, але завдяки заможним киянам, які жили в 19-му сторіччі, було відновлено історичну справедливість. В Києві з'явилися маєтки величезних розмірів, форм та з ексклюзивним оздобленням, які інакше як замками назвати складно. Таких архітектурних родзинок Київ початку 20-го сторіччя мав чимало. Не у всіх цих шедеврів склалася гарна доля в 20-му столітті, але багато з київських замків дожили до наших днів. 

Герцена, 6
Історична місцевість Києва, що має назву Лук’янівка, може похвалитися багатьма архітектурними перлинами, які незважаючи на час і людську недбалість, залишаються вірними старожилами київських вулиць.  Виявляється, про долю багатьох таких будівель, жителі столиці  знають дуже мало.

Краєзнавчу екскурсію історичними місцями Лук’янівки провела для працівників і всіх бажаючих користувачів бібліотеки краєзнавець та активний читач бібліотеки Бродецька Алла Михайлівна

Мельникова, 20
Подорож розпочалась із однойменної станції метро «Лук’янівська» і продовжилась по вулиці Мельникова і Герцена. Учасники екскурсії познайомились з новими забудовами, що мають назву «Шоколадні будинки» (не плутати з «Шоколадним будиночком», що по вулиці Шовковичній, 17/2); двоповерховим маєтком в стилі розвинутого модерну, так званим «Будинком з ірисами» (Мельникова, 8); з історією Першого київського медичного коледжу (Мельникова, 14); садибою архітектора Брадтмана (Герцена, 6); 

Парк ім. Івана Котляревського
парком Котляревського; маєтком, що належав генералові Пишенкову (Мельникова, 16); особняками за адресою Мельникова, 20 (Київський міський центр по роботі з жінками); Мельникова, 30, що належав Філіпу Степановичу Баккалінскому, а також побували за адресою Мельникова, 81 – де знаходяться одразу кілька стародавніх будинків: Шоста чоловіча гімназія та будівля Олексіївського притулку для дітей військових.

Всім учасникам екскурсія дуже сподобалась своєю пізнавальністю і відкриттями, адже по закінченню відвідувачі були переконані, що треба частіше прогулюватись  і більше дізнаватись про своє рідне місто та всі ті місця, які нас оточують.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар