Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

суботу, 24 вересня 2022 р.

Цікаві факти. Відомі особистості | Любов - наснага, любов - журба: життя та кохання Леоніда Глібова


Цикл інформаційних хвилинок в нашій бібліотеці подовжується. Цього разу читачі  дізналися про життевий та творчий шлях українського байкара, поета-лірика, драматурга – Леонід Івановича Глібова. 

Якщо доля не посилає кохання  в душі гаснуть зорі... Любов то підносить на щемливих хвилях радощі, то кидає у вир безнадії і туги. І тільки заради щастя – хай і недовгого, – яке приносить це почуття, варто жити. Жити і кохати попри все...

Більш глибоко поринути в історію кохання класика допомогла учасникам зустрічі книга Неллі Топської «Любов – наснага, любов – журба... Історії кохання класиків української літератури», яка вмістила в себе дванадцять новел – дванадцять історій кохання видатних українців, котрі народилися в XVIII-XIX століттях. 

Літературна спадщина Леоніда Глібова досить велика й різноманітна за жанрами. Українською мовою він написав 107 байок, понад 40 ліричних віршів, п’єсу-водевіль «До мирового», дві віршовані казки, понад півсотні віршованих загадок і відгадок та загадок-акровіршів.

Поезія Леоніда Глібова позначена елегійним смутком, роздумами. У багатьох ліричних вірші автор говорить про духовну красу, схвильовано й зворушливо розповідає про кохання, із щирою симпатією розкриває потаємні порухи жіночої душі. Деякі із поезій стають популярними піснями й романсами, як «Вечір», «Зіронька», «Пісня» («Скажіть мені, добрі люди»), «Пісня» («Летить голуб понад морем»), «Журба» («Стоїть гора високая»).




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар