Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 10 вересня 2014 р.

Український "історичний фронт"

Науковці вважають, що історична тема є провідною в інформаційній війні, яку веде Росія проти України. Крім військової агресії, щодо України триває розгорнута інформаційна війна. А в епіцентрі інформаційних атак російських пропагандистів опинилося зокрема українське минуле, - стверджують історики. Це і стало поштовхом для створення громадського проекту «LIKБЕЗ. Історичний фронт».
Його метою є інформування всіх зацікавлених - жителів України, Росії чи інших країн, про ключові суперечки з приводу того «що таке Україна», «що таке історія України», а також що таке «територія України». На сайті викладаються основні міфи або стереотипи та надаються відповіді, які ґрунтуються на фактах і документах. Читач може сам робити висновки з прочитаного і використовувати отриману інформацію так, як йому заманеться.
Завдання проекту - не нав'язати якусь ідею, а саме надати інформацію.
Ініціатором проекту стало всеукраїнське «Наукове гуманітарне товариство». Цей проект є виключно громадською ініціативою, яка підтримується державою лише морально та інформаційно. А реалізація самого проекту відбувається за кошти, які зібрані в соціальних мережах. Для всіх щиросердних добродіїв, які мають бажання та змогу підтримати проект є декілька варіантів, які представлені на сторінці "Нам допомагають".
Враховуючи актуальність, перша версія сайту робиться російською мовою, надалі, окрім української, планується поява англійської, німецької та французької версій. Саме тому що, інформація сайту повинна бути доступною в Європі та інших країнах, де люди цікавляться тим, звідки з'явилась Україна, але не мають такої інформації з українських джерел.
Сайт знаходиться в постійній розробці, тому будуть виникати нові рубрики і теми. З авторами проекту можна спілкуватися, а також пропонувати цікаві теми.
А всіх небайдужих запрошують приєднуватись до такої важливої на сьогодні роботи! 

2 коментарі:

  1. Шановні колеги! Вітаю з блогерською відзнакою Liebster Blog Award. Її отримує один блогер від іншого за проведену роботу. Подробиці читайте тут: http://mistorykharkiv.wordpress.com/2014/09/12/блогерська-відзнака/

    ВідповістиВидалити
  2. Шановна пані Маріє! Щиро дякуємо Вам за нагороду Liebster Blog Award. Бажаємо натхнення і творчих здобутків у Вашій роботі. Наш блог в липні вже був нагороджений і ми прийняли участь у цій естафеті, тому не образимось, якщо Ви оберете інший достойний блог для цієї нагороди!

    ВідповістиВидалити