Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 25 вересня 2014 р.

Юні переселенці мікрорайону "Нивки" мандрують Києвом

24 вересня школярів-переселенців з трьох шкіл мікрорайону "Нивки" (№ 27, № 95, № 175) познайомив з визначними куточками Києва відомий києвознавець Михайло Кальницький. Автобусну краєзнавчу екскурсію організувала бібліотека ім. М. Костомарова, а спонсорську допомогу надав депутат ВР Віктор Пилипишин.
Бібліотека стала місцем зустрічі школярів та відправним пунктом мандрівки Києвом. Але як мандрувати Києвом, не завітавши у всі цікаві куточки бібліотеки!? Отож, спочатку діти побували на екскурсії бібліотекою і дізнались про все в чому вона може допомогти їм та їхнім сім'ям: навчанні, соціально-побутових проблемах, налагодженню комунікаційного зв'язку (в Інтернет-центрі бібліотеки).
А вже далі відбулося знайомство учнів різних шкіл, які приїхали з одного регіону, один з одним, створивши такі собі міні-клуби землятства, після чого уже вирушили в подорож на чудовому двохповерховому автобусі.
Коротка інформація про хутір "Нивки" і перша зупинка біля однієї з найвизначніших пам'яток міста - Софії Київської. Далі Михайлівська площа та розповідь про найдавнішу київську святиню - Михайлівський Золотоверхий монастир, Володимирська гірка, Андріївський узвіз та знайомство з давнім Подолом.
І хоча погода нас не дуже радувала, ми повернулись на Нивки стомленими та задоволеними, маючи низку чудових світлин та багато інформації як в голові, так і в записниках, які були подаровані депутатом.

Немає коментарів:

Дописати коментар