Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 29 вересня 2014 р.

Make up для тінейджерів

Кожна історична епоха створювала свій ідеал краси, тому поняття про красу  весь час змінювалось.  Найвідоміша суперечка про те,  хто найкрасивіший відбулась між богинями Герою, Афіною та Афродитою. ЇЇ вирішив син троянського царя Парис, передавши «яблуко розбрату» з надписом «найгарнішій Афродиті». Всім відомо чим закінчилась ця історія, але мало хто знає, що за легендою Афродиту «спіймали» на використанні пудри та помади. Це було чи не найперше використання косметики для покращення своєї зовнішності.
За легендою, вміння розмальовувати обличчя було подаровано людині богом Гермесом. А першими, хто ним оволодів стали богині родючості. Люди прикрашали свої обличчя, щоб краще ріс хліб, народжувались здоровими діти. Невідомо наскільки це допомагало в господарстві, але єгиптяни, араби та римляни постійно слідкували за своєю зовнішністю: підмальовували повіки, лице, а також завивали волосся.
Початком сучасної декоративної косметики вважаються 50-ті роки 19 століття, коли в Берліні відкрилась перша виставка француза Гаустеллі, де були представлені найновіші косметичні засоби для промислового виробництва.
На нашій зустрічі з відомим модельєром, візажистом, автором багатьох публікацій в галузі візажу Дарією Кочневою дівчата отримали надзвичайно корисну та цікаву інформацію, яка супроводжувалась відео-презентацією «Секрети мейка». Доповненням до майстер-класу стала виставка публікацій в читальній залі бібліотеки «Підкресли красу» за матеріалами журналу «Юная леди», яка  теж сподобалась присутнім.

Немає коментарів:

Дописати коментар