Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 5 червня 2018 р.

Барвистий Книголенд

Наша бібліотека вже багато років поспіль веде активну роботу з популяризації цікавих книг, проводить різні заходи та конкурси з дітьми, що відпочивають у літньому шкільному таборі.

Якщо протягом навчального року у школярів переважно "ділове читання", то влітку свій вільний час діти можуть присвятити улюбленим захопленням.
Розпочав літні читання "Барвистий Книголенд" в актовій залі СШ№95. Яблуку ніде було впасти! Тут вирував справжній дитячий Книголенд – загадкова книжкова країна, завітавши до якої, діти поринали у світ великих розваг, конкурсів, рухливих ігор та інтелектуальних забав.

Наші конкурси розпочалися з того, що діти розділилися на дві команди: перша отримала назву "Юний поліглот", а друга – "Юний ерудит". А як ми всі знаємо, конкурси оцінюють експерти. Тому до наших команд приєдналися члени журі.

Команди змагалися у конкурсах: "Казкові герої" – мета якого, за допомогою предметів, з’ясувати з якої він казки. Наступний конкурс "Літературний Шульга" – лівою рукою написати прислів’я. "Літературні грінки" виявились смачними, але міцним горішком, бо не всі змогли з’єднати героя книги з країною, в якій мешкав.

Перевірити "філологічні" знання школярів допоміг конкурс "Заглянь у тлумачний словник". А на останок, щоб закріпити знання про мудрість книги, був конкурс "Добери закінчення до прислів’я".

Наше неупереджене журі обрало переможцем команду "Юний ерудит". Всі найактивніші учасники отримали призи. А для нас, бібліотекарів, найкращим подарунком цієї зустрічі, був непідробний вогник допитливості в дитячих очах!



Ось так креативно і весело стартував цикл літніх читань!


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар