Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 4 жовтня 2018 р.

Бурштинова осінь запрошує на бал

бібліотекар разом з дітками в дитсадку робить осінні поробкиОсінь… чарівна, неповторна, золота. Такими поетичними словами можна описати осінь-чарівницю. Вона пригощає нас рум’яними яблучками, бурячками, перчинками, морквинками, цибулинками. А якщо завітати у ліс, то ми там знайдемо грибочок, який виглядає з-під пеньочка, горішки, які дозріли на деревах та чекають на білочок. Насправді, осінь – щедра господиня!

Восени дуже легко робити різноманітні красиві, дивовижні поробки, оскільки природа дарує нам безліч матеріалів для створення цікавих речей. Зібравши цей безкоштовний, але цінний матеріал, ми вирушили до творчої майстерні дитячого садка № 467.

діти в дитсадку виготовляють поробки з природних осінніх матеріалів
Спочатку нам малеча розповіла, чому їм подобається осінь, які пташки відлітають у вирій, чому та який врожай можна зібрати восени. Після цікавого спілкування ми перейшли до практичного заняття з природними матеріалами. 

Маючи у своєму арсеналі: кісточки від персиків, жолуді, капелюшки від жолудів, шкаралупки від фісташкових горішків ми вирішили зробити пташку, яка буде нагадувати нам про тепло, про літо та гарний настрій. А пташка ця – страус. 

Всі дітки із задоволенням брали активну участь у роботі. Для того, щоб з’єднати частини тіла пташки, ми використали, як допоміжний матеріал, пластилін, різнокольорові макаронні вироби та сірники. Використовуючи свою фантазію, малеча кожній своїй пташці вигадала власну прикрасу для голови!

фото діти разом з бібліотекаем виготовили із жолудів страусів
І ось, нарешті, наші маленькі страуси готові! У нас вийшла ціла страусина ферма! Пташки вийшли кумедні та веселі! 

Але найголовніше, що ми весело провели час та пізнали щось нове, що допоможе діткам стати ближчими до природи, помічаючи красу та багатогранність навколишнього світу!




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар