Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 12 вересня 2017 р.

Осіння казка

Незважаючи на те, що в бібліотеці проходить капітальний ремонт, ми проводимо захід в дитячому садку.
Ось і настала осінь – найбільш красива і мальовнича пора року. Осені до вподоби жовті, червоні, помаранчеві фарби. Пані Осінь з витонченою майстерністю обсипає все золотом! Завітавши на прогулянку в березовий гай, не можеш відвести очей – осінь пензликом легенько всі листочки розфарбувала. На берізках звисають золоті монетки і, здається, що від одного подиху вітерця вони почнуть дзвеніти.
Чарівна осінь дивує нас розмаїттям кольоровим: парки, ліси, гаї мов у казці прикрашені багрянцем. У садах вже наливаються соком пізні яблука на щедрий врожай. Не дивлячись на те, що на полях врожай вже зібрано, хлібороби все працюють: орють землю, сіють озимину, щоб знову буяли хліби в полі і щоб на наступне літо знову зібрати високий врожай.

Поволі в повітрі кружляє кленовий листок, і цей листочок зі своїми друзями завітали падолистом до малечі у дитячий садок. Діти дуже зраділи таким гостям. Всі відгадували загадки, пов’язані з осінніми явищами природи, а також дізналися, чому жовтіє і опадає листя. Потім разом з дітлахами провели цікаве лото-забаву «Дари осені». Мета цієї гри - наосліп вхопити в мішечку один з предметів і вгадати що то таке. А діставши, порадіти, коли вгадали, або весело посміятися, побачивши не те, що гадалося. Але і це ще не все. Витягнутий предмет треба було правильно розкласти: віднести до столика з осінніми дарами - шишками, каштанами, жолудями, горобиною, яблуками, шипшиною, або до стола з канцелярським приладдям та іншими дрібницями. Так, розважаючись, діти дізнаються, що де росте, хто з тваринок які запаси збере собі на зиму, а що використає людина для своїх потреб. Також під час заходу діти зробили вітальну листівку в ситлі орігамі «Кленовий лист». Настрій був веселим.

По золотих деревах скачуть прудкі жовтогарячі білочки. Вони не мають часу сумувати: грибів, горішків вдосталь, щоб зробити зимові запаси.
Ми пропонуємо Вам разом з батьками здійснити прогулянку парками Києва, усипаними різнокольоровими листками. Вони шарудять і над головою, і під ногами. Ось круглий липовий листочок, а ось різьблений кленовий. Які кумедні у нього зубчики… Збираємо їх і кидаємо вгору – це салют осені.

















Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар