Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 14 вересня 2017 р.

Читацькі мандри з казкаркою Джинні

З 13 жовтня наша бібліотека розпочала цикл заходів до Всеукраїнського Дня бібліотек в СШ № 27. 
В рамках Всеукраїнської ініціативи «Додай читання» відбулась зустріч з письменницею - Євгенією Пірог, під псевдонімом - "Казкарка Джинні". Автор і куратор дитячих проектів «Додай читання», «Тату, почитай!», «Срібна читацька Книга», спрямованих на популяризацію книги. Проекти «Срібна Книга» та «Казковий гопак» визнано Національними рекордами України. 
Авторка книжок для дітей «Мрії збуваються. Казкова історія, яку розповів Різдвяний Янгол»,
«Хлопчик Вітерець та Золота Планета», казок «Подорожі пані
ТелеВежі», «Солодкі казки», «Дракоша Явдошка» та інших. Записала цикл авторських радіопрограм «Реальні Мрійники» за участі відомих письменників та митців. За сценаріями Євгенії Пірог поставлено кілька вистав. 
Казкарку Джинні з нетерпінням чекають діти. Впізнати її легко: за різнокольоровою парасолею та зазвичай кумедними барвистими косичками. І ще купу всіляких цікавинок вона з собою несе. 

А головне – вона залучає дітей до співавторства, створивши разом з ними понад 40 казок, укладених в альманах «Блискуче перо».
Цього разу вона була в образі пірата. Письменниця презентувала дітям свої книжки, провела літературний конкурс, дала можливість випробувати себе в ролі помічника «балакучого Шпака». Учні разом з казкаркою співали пісні, автором яких є сама Євгенія Пірог. Діти отримали незабутні враження. А після зустрічі учні мали можливість придбати книжки авторки з її автографами та побажаннями. 

Велика подяка казкарці Джинні за цікаве спілкування, насичене яскравими моментами.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар