Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

суботу, 30 вересня 2017 р.

День улюбленої іграшки

У кожної людини в дитинстві була своя улюблена іграшка. Це міг бути пупс, машинка, м’яке кошенятко. Але майже кожна дитина мала серед улюблених іграшок хоч одне ведмежатко.

М'який плюшевий ведмідь - одна з найпоширеніших у світі дитячих іграшок. Навіть серед дорослих цей звір знаходить своїх шанувальників. Зараз в світі налічується близько двадцяти музеїв, присвячених плюшевим ведмедям. 
З часом з’явилися нові іграшки, що захопили уяву та цікавість дітлахів нових поколінь. 
Barbie — перша ігрова лялька, що зображує дорослу людину. З моменту її випуску виробники робили ставку на якість: професійний дизайнер одягу розробив для Барбі повний набір

нарядів, художник створив перші рекламні фотографії і літературний образ Барбі для каталогів і майбутнього журналу Barbie Magazine. Сьогодні дівчата у всьому світі з захопленням дивляться численні мультфільми про пригоди своєї улюбленої ляльки та її друзів. 
Варто відзначити, що на даний момент лялька Барбі - мультикультурна іграшка, вона стала соціальним і культурним феноменом, прийнявши десятки різних національностей і маючи географію проживання в 150 країнах світу.

LEGO. Компанія LEGO Group була заснована в 1932 році. Її засновником став житель Данії Оле Кірк Крістіансен , що був у той час бригадиром команди теслярів і столярів. Завдання, яке стояло перед працівниками компанії (спочатку вона складалася всього з 7 чоловік), - створити іграшки, що розвивають уяву,
винахідливість і творчі здібності дитини. В 1949 році компанія LEGO почала виробництво різнокольорових пластмасових цеглинок. 

Отож, під час заходу діти дізналися багато нового і цікавого про найпопулярніші іграшки ХХ та ХХІ століть. Потім кожен схотів розповісти про свою улюблену іграшку і ми вирішили намалювати їх. Споглядаючи малюнки, визначили, що, як би не були сучасні діти оточені суперновими електронними іграшками та гаджетами, більшість з них вибрали собі за
найкращого друга саме маленьке пухнасте звірятко, м’яку іграшку, що завжди чекає малюка вдома і надає йому почуття впевненості і затишку. 

А ще діти згадували і гортали книги з представленої виставки, персонажі яких теж стали улюбленими іграшками. 











Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар