Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 26 листопада 2018 р.

Будьмо толерантними!

16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності. Не секрет, що терпимості та поваги один до одного нам так не вистачає у швидкому та бурхливому русі сучасного життя. Учасники зустрічі зібралися, щоб поговорити про толерантність та дізнатися про основні принципи Декларації толерантності

В процесі невимушеної розмови (а саме у такій формі відбувався психологічний тренінг), старшокласники визначили поняття «толерантність», визнали за необхідність поважати почуття один одного, терпимо відноситися до звичаїв, традицій, та культури різних народів.

Всі разом розмалювали «дерево толерантності». Спочатку дерево було без листя, та поступово на ньому «виростали» листочки з основними ознаками і синонімами толерантності: милосердя, добро, терпимість, взаємоповага. Підлітки вчилися робити один одному компліменти.

Тренінг-бесіда «Врятуй життя» допоміг подолати упереджене ставлення до інших. Учасники тренінгу зрозуміли хибність ставлення до інших на основі сформованих стереотипів, а також дізналися як ці стереотипи впливають на життєдіяльність та відносини між людьми.

Ситуативний тренінг «Інший – не значить гірший», допоміг підготувати до прийняття цінностей кожної людини, усвідомлення індивідуальних особливостей один одного. Навчаючи молодь знаходити в людях і в самому собі те, що допоможе бути толерантними, ми рятуємо світ від жорстокості та упередженості. 

Плекайте людяність і щирість, доброзичливість і повагу. Ставтеся з розумінням до тих, хто вас оточує. Адже саме зараз так важливо об’єднуватися на основі духовно-моральних, істинно людських цінностей, де немає відмінностей у кольорі шкіри, мові, у релігійних чи культурних традиціях. У всіх нас одне місце проживання – Земля, одна національність – людство, одна цінність – життя. І тільки спільними зусиллями ми зможемо збудувати світ, в якому панує Добро. З таким чудовим побажанням сподіваємось на гарне майбутнє!





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар