Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 29 листопада 2018 р.

Домашнє насильство: вихід є

27 листопада в нашій бібліотеці (пункт з бібліотечного обслуговування, який знаходиться за адресою: вул. Щербаківського, 42/44) відбулася групова бесіда до щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Ні для кого на сьогодні не секрет, що проблема насильства в сім’ї примушує говорити про себе на повний голос. Дослідження, що проводяться в Україні, також підтверджують надзвичайну гостроту проблеми та поширення різних форм насильства в українських сім’ях.

Прийняття відповідної законодавчої бази у сфері попередження насильства в сім’ї, свідчить про визнання цієї проблеми державою, винесення її з розряду приватної проблеми родини та державний рівень. 

Водночас, саме проблема насильства в сім’ї – є причиною таких глобальних явищ: бездоглядність та безпритульність дітей, зростання кількості розлучень, формування насильницького менталітету нації, жебракування, втрата загальнолюдських цінностей, любові та взаєморозуміння, а також виступає однією з передумов скоєння злочинів у суспільстві. 

А головне – діти, що спостерігають за насильством у власній сім’ї, переносять цей негативний досвід у власне життя, відтворюючи саме насильницьку модель поведінки у власних родинах та суспільстві. 

Але, на жаль, не всі знають, що вихід є. В місті Києві працюють притулки для жінок, що зазнають домашнього насильства, тому під час бесіди можна було отримати інформацію, до яких громадських установ можна звернутися за допомогою.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар