Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 20 травня 2019 р.

Дорогами Європи

Світ схожий на книгу, і той, хто знає тільки свою країну, пройшов у ній лише першу сторінку.
Фужере де Монбрана
Для того щоб рухатися вперед, потрібно не тільки любити свою Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. І світова історія підтверджує цей факт. Тому, для нашої держави дуже велике значення відіграють партнерські відносини з країнами Європи.

Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна відзначає День Європи. І це дивовижний факт, тому що наша держава – єдина країна в світі, яка, не будучи членом Європейського Союзу, з року в рік святкує на державному рівні єднання з європейськими країнами – широко, голосно, весело! Саме цій події був і присвячений наш захід «Дорогами Європи» з учнями 7-го класу СШ №27.

Офіційне гасло Європейського Союзу: «Єдність у різноманітності», тобто, європейці єдині у спільній праці на користь миру та добробуту. Багаторічна історія, досвід, політичні, духовні традиції європейських народів – є позитивним чинником для цього континенту. Та щоб потрапити у будь-яку європейську країну та познайомитись ближче з місцевою культурою європейців – необхідно мати паспорт. 

Перший конкурс «Митний контроль» мав на меті допомогти школярам легко відрізняти біометричний паспорт від звичайного закордонного. Це завдання виявилось складним, бо не всі знали у чому різниця. Хоча була візуальна підказка – логотип на титульній сторінці біометричного паспорта, який дає можливість громадянам України мандрувати без віз у 127 країн. 

Маючи паспорт, тепер нам потрібні гроші, щоб мати змогу оплатити свою подорож до Європи. Наступний конкурс «Валютна Євробіржа». Він дав можливість дізнатись, яка валюта крім євро в обігу в країнах ЄС.

Багато країн Європи є членами Європейського Союзу. На його синьому прапорі 12 жовтих зірок, що символізують народи Європи в колі, знаку єдності, а також означають абсолютну досконалість і завершеність. Третій конкурс має назву «12 зірок». Командам запропоновано зображення зірок, навколо яких зазначені вирази, що пов’язані з назвами країн, що вирізняють її самобутність і національний колорит, історичні події та досягнення у науці, шедеври національної кухні та музики. Завдання: хто швидше здогадається до якої країни відносяться ці асоціації.

Мультимедійна експрес-подорож «Парад країн Європи» додала яскравих вражень про сучасну Європу.

А на закінчення заходу, «родзинкою» став конкурс «Який у кого колір?». Учні отримали прапори країн Європи і завдання: за дві хвилини виділити тільки прапори країн Європейського Союзу. Усі учасники заходу брали активну участь, проявивши свою допитливість та кмітливість, а на згадку отримали подарунки банкноти-сувеніри.

Ми бажаємо нашим друзям як найдовше залишити цю мандрівку в пам’яті, зустрічі з новими друзями та враженнями! Бо ми – європейці настільки, наскільки ми – українці. І лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами. 


До нових зустрічей! Яскравих вам мандрівок!



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар