Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 13 травня 2019 р.

Калейдоскоп весняних квітів

В рамках проекту «Всезнамус» наша бібліотека провела у дитячому садку №465 майстер-клас «Калейдоскоп весняних квітів».

Весна прийшла зі своїми акварелями, неповторними подарунками: фіолетові крокуси, темно-блакитні проліски, перші листочки яскраво-салатового кольору та м’якесенькі жовті кульбабки. Найбільшу радість та насолоду, любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Навіть просто її споглядання приносить нам радість: травинка, що вперто пробивається крізь асфальт, політ бджоли, нічні трелі солов’я, барвиста веселка в небі, біла піна квітучих садів – все це несе в собі невичерпний заряд краси. І все це навколо нас! Цією красою ми вирішили помилуватися разом з дітками середньої групи дитячого садочку №465.

Первоцвіти – неповторна краса: перші й ніжні, білі й тендітні, чарівні й неповторні… Вони дуже швидко зацвітають, перетворюючи нашу землю на яскравий килим, але зовсім на короткий час. Дійсно, світ природи сповнений дивовижних барв, чудових звуків, досконалих рухів та форм!

Але за вини людей, ранньоквітучі весняні рослини під загрозою зникнення в природі. І це проблема всього людства на нашій планеті. З цього приводу ми розповіли діткам про Червону книгу України, до якої занесені рослини й тварини, які на межі зникнення. І тому, коли з’явиться бажання зірвати первоцвіт, не поспішайте, замисліться – вони можуть зникнути з лісу, з нашої планети назавжди!

Щоб зберегти ніжні квіточки первоцвітів, ми вирішили з малечею провести майстер-клас «Весняний кошик». Все, що нам знадобилось: двосторонній кольоровий папір, шаблони квіточок різного кольору та величини, метелики, ножиці та клей. Фантазії наших маленьких творців не було меж! І як результат, гарний весняний букет без шкоди для природи та довкілля. Після цього майстер-класу ми впевнені – першоцвіти ніколи не зникнуть, бо наші маленькі друзі вчаться берегти природу.

Весна нікого не забула, нікого не залишила поза увагою: всім подарувала красу та радість, всіх щедро напоїла своєю життєдайною силою, тому наша подяка природі буде, якщо ми у свою чергу оберігаючи рослини, залишимо майбутнім поколінням квітучі первоцвіти на планеті! Адже квіти – одне з найпрекрасніших творінь природи!

                         



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар