Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 11 квітня 2016 р.

Хоровод весняних квітів


Кожного року весна прикрашає свої володіння яскравим буйноцвіттям весняних квітів. Їхня краса здатна зачарувати людину, а життєдайна сила – вилікувати. Квіти – це окраса життя.

Діти разом з бібліотекарем  Мариною Жученко вирушили в подорож до Країни весняних квітів, створивши своєрідну мапу «Квіти нашої місцевості» в стилі квілінгу, оригамі та аплікації.

Більше фото ТУТ
В рамках заходу звучали міні-казки про підсніжник, конвалію, пролісок. Діти не лише дізнались про їх походження, а й про те, що вони занесені до Червоної книги.

Особливо запали в дитячі душі казки про конвалії. В одній говорилось, що ці квіточки подібні до перлин. Вони не що інше, як застиглий сріблястий щасливий сміх лісової русалки Мавки, яка вперше відчула радість великого кохання. В іншій казці квіти конвалії – це намистинки з намиста Білосніжки, яке розірвалось, коли вона тікала від злої мачухи.

Діти відгадували загадки про перші весняні квіти та розмальовували квіти, створюючи мапу, яка буде розміщена у вестибюлі бібліотеки. А на завершення була практична акція – в рамках місячника благоустрою, малеча висаджувала біля бібліотеки перші весняні квіти.

Хай же квітнуть вони ніжним цвітом всім на радість і добро!


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар