Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 7 квітня 2016 р.

ХОЧУ+МОЖУ+ТРЕБА=вдалий вибір професії саме для тебе

Ще давньогрецький вчений Платон помітив:
«Люди народжуються не схожими один на одного. Їх природа буває різна та й здібності до тієї чи іншої справи також… Тому в більшості випадків краще вони будуть працювати, якщо доручати їм виконувати один вид робіт відповідно до природних задатків…».
У світі сьогодні існує понад 40 тисяч професій і спеціальностей. Але їх кількість під впливом розвитку науково-технічного прогресу постійно змінюється. Вважається, що протягом 10 років зникає близько 5 000 професій і стільки ж виникає нових. За деякими підрахунками ще 30 років тому половини сучасних професій не існувало.

Яка ж формула вибору професії?

Вибір професії можна вважати правильним за таких умов:
  • Майбутня робота буде приносити радість, а не розчарування; 
  • Людина має певні якості, потрібні для цієї роботи – інтелектуальні, фізичні, психологічні; 
  • Професія має попит на ринку праці.
Учасники заходу, учні 10 класу СШ № 95 взяли участь в інтерактивній вправі «Щоб стати майстром своєї справи треба…?» та «Лотерея долі». Обговорювали з психологом різні ситуації, які можуть виникати при виборі професії. Дізнались як розвивати вміння планувати та досягати професійних цілей, брати на себе відповідальність за своє майбутнє.

Отже, ми можемо зробити висновок: «На долю надійся, але й сам не сиди»

Щоб мати змогу повністю реалізувати свій потенціал, щоб уникнути розчарувань і невпевненості в собі та у своєму майбутньому, обирати професію треба свідомо й помірковано.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар