Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 30 березня 2016 р.

Сучасна українська культура як канал комунікації та формування світогляду

Цивілізований світ – це світ, де культура займає центральне становище. Чи здатна культура змінити виміри життя? Про це можна сперечатися. Але те, що культура впливає на буття людей – це аксіома.

Про стан і місце в суспільстві нинішньої української культури розповіли ведучі - директор компанії PR-Prime, засновник і власник видавництва «Кальварія» Петро Мацкевич та Ксенія Мацкевич - керуючий партнер компанії PR-Prime, координатор PR-Space Congress, головний редактор часопису «Театральна пектораль».

Гостями заходу стали студенти університету ім. М. Драгоманова, факультет психології та соціальних комунікацій.

Коли говоримо про місце культури в Україні, то ми мимоволі вживаємо культуру в європейському розумінні, але забуваємо при тому, що говоримо про реальність пострадянську, де культура знищена як явище. Тому в Україні зараз становище культури надзвичайно складне.

З одного боку, існує цей ідеальний вимір, інтуїтивний вимір самої культури, яка за своїми масивами, за своїм наповненням цілком може бути вписана в європейську перспективу.

Подій і фактів в Україні сьогодні більш ніж досить. Вони захоплюють широкі чи зовсім вузькі кола громадськості, залишаються в пам’яті багатьох людей або непомітно зникають у часі. Вихід у світ нових книг, виставки полотен, концерти, вистави в театрах – усе це робить світ людей барвистішим, змістовнішим, цікавішим.

Петро та Ксенія Мацкевич охарактеризували стан сучасної української літератури, ознайомили з найкращими актуальними її здобутками. Адже читання і письмо є в інформаційному суспільстві основними чинниками культури.

Були також представлені новинки видавництва «Кальварія».


Студенти та всі присутні отримали велике задоволення від спілкування з Ксенією та Петром Мацкевич, адже їх виступ був надзвичайно цікавим та захопливим.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар