Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 25 квітня 2016 р.

Прощання? Ні, очікування нових зустрічей!

Закінчився перший навчальний рік в розвивальному гуртку для малечі «МудроЗнайка», який базувався на педагогіці Монтессорі

В цій системі виховання найголовніше – це почуття свободи й розкриття особистості. А основна перевага цього методу в ранньому успішному навчанні дітей грамоти.

Щосуботи зранку 2 групи дітей від 3 до 7 років разом з батьками поспішали до бібліотеки, де на них чекала привітна і креативна вчитель-друг Олександра Шимко. Ця людина справді закохана в свою справу і це відчували всі оточуючі. Кожне заняття було особливе, цікаве та корисне.

Більше фото ТУТ
Так, наприклад, на попередній зустрічі проводилось комплексне заняття на тему «Подорож павучка Тіма»

Діти подорожували разом з павуком, зустрічаючи на своєму шляху різних героїв, яким потрібно було допомогти, або вирішити цікаві завдання: посадити чарівне дерево, сплести нову павутинку-будиночок, зробити картину з блискіток нічного неба.

Мета такого заняття: ознайомити дітей з математичними поняттями, сприяти розвитку уваги, пам'яті, мислення та логіки. Також були включені завдання на розвиток дрібної моторики та творчості.

Протягом семи місяців малеча невтомно працювала: малювала, брала участь в розвивальних іграх та проводила багато цікавих дослідів. 

Іноді складалося враження, що це маленькі «експерементатори», які проводять різноманітні досліди у фізичному чи хімічному кабінеті.

Остання зустріч була надзвичайно святковою. Всі «мудрознайки» отримали дипломи й медалі, а потім разом з батьками і своєю улюбленою вчителькою малеча поласувала солодощами.

Заняття закінчилось з надією і мрією на нову зустріч.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар