Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 26 лютого 2024 р.

«730 днів рефлексії: як письменництво відображає реалії війни»


Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну в бібліотеці відбулася творча зустріч зі спілкою українських авторок «НЕСПІЛКА»: «730 днів рефлексії: як письменництво відображає реалії війни».

Зустріч відвідали авторки книги «Неспілка. Неказки»: Оксана Михаленко, Юлія Сухорукова, Анна Синельникова, Катерина Пилипчук, а також з головна редакторка та засновниця Видавництва «Відкриття» — Наталія Васильєва.

На нашій зустрічі ми розмовляли про те, що письменство є найдосяжнішим засобом для рефлексії над подіями військового часу. Це допомагає не лише нам, а й  читачам, звільнятися від емоцій та сприяє життю в наступному, спільно працюючи над перемогою ворога та відновленням країни. 

Створюючи літературні тексти, ми закріплюємо історичну правду, готуючись до боротьби з протилежними наративами майбутнього, які намагатимуться навʼязати пропагандистські ідеї. Це реальність, з якою слід свідомо працювати, і це завдання наших письменників та всіх, хто вміє висловлювати думки на папері. Це важливо вже сьогодні для майбутніх поколінь. Під час зустрічі всі авторки зачитували свої тексти.



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар