Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 19 лютого 2024 р.

Бесіда «Золотий Тризуб на синьому щиті»


Сьогодні у нашій бібліотеці відбулася захоплююча бесіда з нагоди Дня Державного герба України. Цей особливий день читачі бібліотеки відзначили з почуттям глибокого патріотизму та повагою до символів нашої держави.

«Тризуб — ознака питоменна, незапозичена, зв’язана з нашою тисячолітньою державною політичною і культурною історією», — вважав видатний історик та державний діяч Михайло Грушевський.

19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю постановою Державний герб України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті, як свідчення безперервності тривалого історичного розвитку нашого народу.

У межах заходу ми заглибилися в історію створення герба України, розглянули його символіку та значення. Ведуча ознайомила гостей з різноманітними версіями державного герба, які виникали на різних етапах історії.

Учасники бесіди мали можливість висловити свої думки, враження та питання щодо герба України, що сприяло більш глибокому розумінню та відчуттю єдності.

Дякуємо всім, хто приєднався до нашої захоплюючої бесіди. Сподіваємося, що цей захід став важливим кроком у підвищенні національної свідомості. Наша бібліотека завжди відкрита для заходів та дискусій, спрямованих на вивчення та підтримку національних цінностей.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар