Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 1 березня 2013 р.

Презентація книги В'ячеслава Купрієнка "Ничего взамен"

"Улыбнусь я судьбе, и хоть я не игрок,
свою ставку я сделал давно:
я поэт все еще ненаписанных строк,
музыкант неисполненных нот"
                                       В. Куприенко


Сумно, але факт: радянсько-афганська війна озивається й нині. Афганські проблеми, тема військових дій в Афганістані не відходять у минуле. Вже в нові часи бойні відбулися в Югославії, Іраку, йдуть зараз в Палестині, Ізраїлі, Сирії, тому ж самому Афганістані, де гинуть десятки, сотні, тисячі мирних людей. В ім'я чого? Чимало поколінь людей шукає відповіді на ці питання. Та їх не треба шукати, вони - на поверхні. Яскравим свідченням цього є творчість нашого гостя, учасника бойових дій в Афганістані, поета-пісняра, прозаїка, перекладача, лауреата міжнародних та всеукраїнських пісенних конкурсів В'ячеслава Купрієнка.

На презентацію книги В'ячеслава Купрієнка прибули: 
- головний редактор видавництва "Криниця"Тетяна Василівна Майданович,
- поет-пісняр Анатолій Арсентійович Фіглюк,
- лауреат міжнародних та всеукраїнських пісенних конкурсів Інна Лещук.
Пісні, народжені на афганській землі - це пісні, в яких біль і сум, мужність і патріотизм та справжня чоловіча дружба. Саме такими є пісні В'ячеслава Купрієнка. Кожен рядок, написаний В'ячеславом - це згустки його переживань. Декілька поезій з книги "Ничего взамен" прочитали гуртківці "Молодіжного клубу" та студії акторської майстерності "Авангард" будинку дитячої творчості Шевченківського району.
             

У В'ячеслава Купрієнка сім пісенних альбомів, а книга вийшла вперше. Ми сподіваємось, що побачить світ ще не одна поетична збірка, з'являться нові пісні, вірші, есе, які В'ячеслав пише серцем і душею.Летять, відлітають у вічність роки. Але скільки б їх не минуло, не зітруть вони у народній пам'яті імена воїнів-інтернаціоналістів. Ми, ті, хто сьогодні радіє сонцю і життю, повинні пам'ятати тих, хто не повернувся з поля бою.
                    

Немає коментарів:

Дописати коментар