Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 15 травня 2013 р.

До 23 серпня кияни обиратимуть власні 7 чудес

Розпочався ІV етап всеукраїнської акції «7 чудес України», який триватиме у 2013 році з метою визначення визначних історико-архітектурних об'єктів столиці України, які свого часу відігравали важливу роль в історії міста та досі залишаються його прикрасою.
До Оргкомітету акції увійшли: голова Національної спілки письменників України Віктор Баранов, голова підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Олександр Бригинець, директор-президент каналу ICTV Олександр Богуцький, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації музеїв Сергій Гальченко, громадський діяч, головний редактор газети «Вечірній Київ» 1985—2000 рр. Віталій Карпенко, народні артисти України Наталя Сумська, Анатолій Хостікоєв та інші.
Отже, з 13 травня, розпочалося Інтернет-голосування за "7 чудес Києва" . Про це на прес-конференції, присвяченій презентації проекту, повідомив ініціатор акції Микола Томенко.
«Завданням цієї акції є відкриття широкому загалу визначних об'єктів столиці, їх пропагування та збереження. Оргкомітет спеціально вирішив використати для проведення цієї акції весняно-літній період, щоб показати унікальні місця Києва та залучити киян і гостей столиці до пізнання цього міста», — зазначив Микола Томенко під час презентації проекту.
Микола Володимирович повідомив, що Оргкомітетом визначено 30 номінантів акції, які презентують Київ як місто Володимира Великого і Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького та Івана Мазепи, Лесі Українки, Тараса Шевченка, Миколи Лисенка, Михайла Старицького, Михайла Грушевського та інших видатних постатей, які тут жили, діяли і творили.
Інтернет-голосування триватиме до 23 серпня цього року. Переможці визначатимуться, традиційно, за сумою балів Інтернет-голосування та голосування ста експертів у пропорції 50/50. Для того, що проголосувати, необхідно завітати на офіційний сайт, зареєструватися та обрати не більше 7 об'єктів, які, на Вашу думку, гідні звання чудес Києва.
Звертаємо увагу на те, що кожен номінант акції розповідає сам про себе!
АЛЕ, як ми всі знаємо, немає межі для досконалості, в тому числі у навчанні та пізнанні.
Тож, якщо поданої інформації для Вас виявиться замало, то ласкаво запрошуємо до БІБЛІОТЕКИ!

Немає коментарів:

Дописати коментар