Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 9 липня 2014 р.

Ми намагаємось вчитися все життя

«Ми підтримуємо всіх, хто отримує задоволення від читання і намагається вчитися все життя»
(Місія нашої бібліотеки)
Добігає екватора Літо-2014 р., напевно, перше літо за життя більшості з нас, яке не так сповняє радістю, як всі минулорічні. Перше літо, яке прийшло в свій час, але не загоїло своїм теплом рани, які кровоточать на нашій рідній землі та в наших серцях. Немовби відчуваючи цей біль, саме Небо плаче разом із нами, рясно поливаючи дощами землю, яка волає про мир. Понад півроку боротьби за право вільно дихати й чесно працювати, за право достойно жити і розвиватися на тій Землі, де сам Бог насадив і вкоренив кожного з нас.
Час швидкоплинний, а хочеться так багато зробити для рідної України і для свого народу. Насправді, кожен з нас багато що може змінити в країні на краще, якщо на своєму робочому місці буде прикладати серце, проявляти творчість, вкладати всю свою душу. Для цього достатньо прийняти рішення бути таким і дотримати його.
Наталя Жаборовська
Саме в цьому і полягає місія нашої бібліотеки: підтримати таких рішучих і наполегливих людей, які не втомлюються вчитись.
Звичайно, самі ми також постійно навчаємося і, як фахівці, намагаємось, як-то кажуть, "тримати руку на пульсі", тому що не зможемо дати того, чого не знаємо. (Чи ж не так?)
Сьогодні колектив бібліотеки мав змогу переглянути звіт про навчання на курсах підвищення кваліфікації однієї із своїх колег, бібліографа інформаційно-бібліографічного відділу, молодого фахівця Наталки Жаборовської.
«Престиж бібліотечної професії і бібліотеки в цілому залежить від рівня професійної майстерності співробітників. Безперервна бібліотечна освіта є шляхом до справжнього професіоналізму, до чого ми всі і прагнемо, а особливо молоді спеціалісти, такі як я. Працівник, який дійсно хоче бути фахівцем своєї справи, повинен навчатися та займатися самоосвітою з моменту обрання професії», - зацитувала Наталя наших колег із Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка.
«За оцінками люблячих все підраховувати американців, щорічно фахівець повинен оновлювати 5% теоретичних і 20% практичних професійних знань, вони навіть ввели своєрідний термін «одиниця старіння знань фахівця – період напіврозпаду компетентності».
Звіт, був представлений у вигляді достатньо змістовної презентації «Організація та управління змінами в публічних бібліотеках в умовах інформатизації та соціально-економічних перетворень», яку і пропонуємо Вам переглянути.


5 коментарів:

  1. Вчитись, вчитись та вчитись, бо вченя це світло, а невігластво це темряма

    ВідповістиВидалити
  2. Марія Поліщук10 липня 2014 р. о 09:27

    Ви - МОЛОДЦІ! Удачі у всіх починаннях!

    ВідповістиВидалити
  3. Чудовий блог!
    Багато цікавої інформації!

    ВідповістиВидалити
  4. Дуже вдячні, Вам, Маріє, за добрі слова та за щиру похвалу!

    ВідповістиВидалити
  5. Овруч-бібліофест, спасибі Вам. Приємно бачити, що наша праця цікава і корисна.

    ВідповістиВидалити