Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 27 січня 2015 р.

"Метеор щирості": світлий реквієм Василеві Симоненку до недожитого 80-річчя

Василь Симоненко у своїй поезії звертається до усіх тих тем, які споконвіку хвилювали митців і складали основу будь-якої поетичної творчості. Це любов до Батьківщини та рідної природи, віра у духовну силу свого народу, оспівування глибокого і пристрасного кохання та філософські роздуми над призначенням людини на землі. І до якої б теми не звертався поет, він додавав до неї свій власний авторський стиль, свою оригінальну та яскраву образність.

Літературно-музичний вечір був присвячений Василю Симоненку, який недожив до свого 80-річчя. Його провів співак, композитор та бард Ігор Петрович Якубовський, який є хорошим другом бібліотеки вже більше двадцяти років, а виступи цієї талановитої людини стають окрасою будь-якого заходу.

У першій частині вечора всі присутні мали змогу насолодитись віршами В. Симоненка у виконанні Ігоря Петровича, який написав до них чудову музику. Учасники заходу відчули неймовірний заряд позитивних емоцій, які випромінювались від виконавця і наповнювали серця молодих людей, учнів 11 класу школи № 95, спонукаючи їх поринути у дивовижний світ чарівного слова та мелодійної музики.

Далі всі присутні були оповиті атмосферою героїзму, відваги та патріотизму, слухаючи пісні, які були присвячені воїнам АТО, Кіборгам та Небесній сотні. Ці пісні, за словами автора, "були освячені на війні", коли під обстрілами градів та снарядів Ігор Петрович піднімав бойовий дух нашим невтомним захисникам у Донецьку.

Недаремно В. Симоненко вірив у духовну силу свого народу, любов до Батьківщини, яку тепер змушені відстоювати зі зброєю бійці з усіх куточків нашої держави, аби не дати ворогові позбавити нас мирного неба та безтурботного життя. 

А наостанок учасники літературно-музичного вечора мали змогу переглянути документальний фільм про життєвий та творчий шлях талановитого поета Василя Симоненка, закоханість якого у життя та проповідування одвічного душевного неспокою, ми можемо знайти в багатьох його творах.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар