Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 23 листопада 2015 р.

Енергозбереження у побуті

Починаючи з 2008 року, 11-го листопада світ відзначає Міжнародний день енергозбереження.

Перед суспільством постало непросте завдання: не погіршуючи рівень комфорту сучасної людини (яка присвячує значну частину свого життя освіті, здоров'ю, розвитку, творчості, дозвіллю) оптимізувати своє споживання енергії, економлячи при цьому корисні копалини і природні ресурси.

Зростання тарифів змушує і українців замислитись над питанням енергозбереження та енергоефективності власного житла.

Оскільки на тарифну політику ми впливати не можемо, в наших силах навчитися менше споживати енергетичних ресурсів. Як це зробити? Як економно використовувати енергоресурси?

Про це йшлося під час виступу координатора освітньо-виховного напрямку Данилюк Н. В. Також учасники круглого столу мали змогу переглянути мультимедійну презентацію «Виробництво енергетики з біомаси».

Ведуча розповіла про переробку відходів, їх сортування і вироблення з біомаси енергії на заводах в Швеції та Норвегії.

Присутні дізнались, що аналогічний завод був побудований і в Україні (м. Рівне). Після майже двох років простою сміттєпереробний завод знову працює і не тільки утилізує побутові відходи, а й виготовляє з них альтернативне паливо для потужних промислових виробництв.

Тож саме від кожного з нас, кожної сім’ї, кожної квартири та будинку залежить чи запрацює ця система у нас, адже подібні системи вже встановлені в Польщі, Латвії, Португалії.

Захід пройшов дуже активно та корисно, а підтвердженням цього стало прийняття, за згодою активних учасників, рішення підготувати петицію до КМДА про встановлення сміттєзбірників за окремими видами відходів біля будинків, активізації роз’яснювальної роботи серед учнів СШ, студентів, небайдужих жителів про важливість переробки відходів на електроенергію, адже планується реконструкція Бортницької станції японськими спеціалістами.

Те, що на сьогодні є екологічним лихом, може стати в майбутньому нашим енергозберігаючим фактором.

Петиція буде виставлена на сайті Всеукраїнської екологічної Ліги, а тому кожен бажаючий протягом 10 днів зможе приєднатись до петиції, а також внести свої пропозиції.


Ця Прогрома та ряд інших цікавих матеріалів, в тому числі «Кращі практики щодо енергозбереження», були представлені на виставці-експозиції «Енергозбереженість починається з тебе», яка дуже зацікавила присутніх.

В роботі заходу взяла також участь головний спеціаліст відділу внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Арсенюк Т. А.

Кожний учасник  отримав пам’ятку «Енергозбереження в побуті» та консультацію щодо конкретних шляхів збереження енергії та економії власних коштів. 



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар