Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 6 листопада 2015 р.

Поговоримо про толерантність

20-й рік поспіль 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності. На 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО у 1995 році було одностайно прийняйнято Декларацію принципів толерантності. За пропозицією ООН, з 1996 р. щорічно у всьому світі цього дня відзначають Міжнародний день толерантності.

Що ж таке толерантність? Значень у цього слова багато: співробітництво, дух, партнерство, готовність миритися з чужою думкою, повага прав інших, прийняття іншого таким, яким він є, здатність поставити себе на місце іншого, повага права бути іншим, визнання рівності інших, терпимість до чужих думок, вірувань, і поведінки, відмова від домінування та насильства.

А це значить, що толерантність – це мистецтво жити в світі несхожих людей та ідей.

Сьогодні в нашій бібліотеці для учнів 9-го класу СШ № 27 відбувся психологічний тренінг, який провела психолог бібліотеки, президент ГО "Центр сучасної психології "Мірада" Олена Черниш.

Учні збирали «квітку толерантності» та грали в гру «Чарівна крамниця», в якій пропонувалось кожному учаснику придбати ту рису толерантної особистості, якої йому бракує.

Під час гри відбулась жвава дискусія, яка мала назву «Бути прийнятим іншими – не значить бути як всі», а також цікаве тестування «Наскільки Ви толерантні».

Під кінець заходу, ведуча пригадала слова ліричного героя поета Павла Тичини: «Благословіть, мати, зілля шукати. Шукати зілля на людське божевілля». Паростки такого зілля є в кожному з нас, але їх потрібно плекати та доглядати, щоб вони дали плоди терпимості та миру.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу.
Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар