Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 12 липня 2016 р.

Джерело життя - природа!

Більше фото ТУТ
Україна завжди славилася пишною природою, родючою землею та мальовничим краєвидом. Якщо хтось скаже: «Типово український пейзаж!», то в уяві постають великі зелені пагорби, по краях яких шелестить листям ліс, десь на обрії видніється чиста річка з вербами… 

І це сприймається нами як дане, те що було і завжди залишиться. Але все може зникнути, спаплюжитися, вмерти, якщо людина не буде обережніше ставитися до навколишнього середовища.

Відомо, що за останні 20 років в Україні поменшало лісів на 30 %, а водойм - на 10 %.

Червона книга України містить відомості про 382 тварини та 541 рослину. І ця кількість постійно зростає. Звичайно, не все так погано: існують заповідники зі спеціальними умовами проживання тварин та вирощування рослин. 

Однак, якщо ми всі не будемо обережно ставитися до середовища, що нас оточує, то незабаром «типовий український пейзаж» можна буде побачити тільки в заповіднику або художньому музеї. Бережіть природу, не забруднюйте довкілля сміттям!

На сьогоднышньому заході ми намагалися якомога більше розповісти дітям про тварини та рослини нашої місцевості, а також дізнатись про знання малечі щодо природи рідного краю. Цьому слугували: екологічне лото «Екознайки», дослідницький експеримент з мильними бульбашками, гра з м’ячиком «Я знаю…», а також екологічна фізкультхвилинка.

Крім того, маленькі відвідувачі літнього читацького дворика дізналась багато цікавого: що коала не п’є воду, а дикобраз не тоне у воді, бобри є природженими інженерами, дізнались корисна чи шкідлива зозуля, а також багато іншого.

Все це і навіть більше можна знайти в книгах «Дивовижне у світі тварин» та «Тварини світу», огляд яких зробила завідуюча бібліотеки.

Діти залишились у захваті від заходу! Ми хочемо надіятись, що вони виростуть справжніми шанувальниками природи і наша земля стане ще квітучішою.

Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар