Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 19 березня 2018 р.

День гарних манер

Що таке етикет? Етикет - слово, що означає певні правила поведінки людей, манери, правила чемності, ввічливості та толерантності, які відображають рівень культури людини. Незважаючи на різні обставини життя, людина повинна дотримуватися цих правил.

А як бути діткам, які живуть у 21-ому інформаційному та метушливому столітті? Навіть дорослим буває не легко дотримуватися гарних манер. Але для маленьких дітей знання етикету вкрай важливе!

Бо всі знання та навички, отриманні в дитинстві, знадобляться у складному дорослому житті, де від культури виховання залежатиме їх майбутнє: статус у суспільстві, кар’єра та відносини з оточуючими. Культурно збагачена людина завжди знає, як потрібно себе вести в тому чи іншому місці, в неї ніколи не виникає проблем у підтримці розмови, вона гідно тримається у будь-якій ситуації.

Чи може навчання дітей етикету бути цікавим? Чи не позбавимо ми малечу їхнього безтурботного дитинства?

Тому ми вирішили провести у двох старших групах дитячого садочку етикет-клас гарних манер. А для того, щоб маленькі діти з радістю отримували все для повноцінного розвитку, провели його у формі веселої гри.

Розіграли уявну вечірку, аби згадати всі слова привітання, які ми використовуємо при зустрічі дорослих та своїх однолітків, та виявити, що вітання – то знак ввічливості. Нагадали собі як вибачитися, якщо ненавмисно наступив своєму другові на ногу, або навмисно потягнув дівчинку за її косичку. А ще згадали правила поведінки за столом.

Поділена радість - подвійна радість. З ким ми в першу чергу повинні вміти спілкуватися, проявляти гарні манери? Безумовно – це сім’я та друзі! Без друзів життя не має сенсу. Але дружити теж треба вміти. 

Наші малюки розповіли про своїх найкращих друзів: що спільного у них з друзями, які риси характеру вони мають. Також згадали мультфільми про безкорисливу дружбу. А весела фізкультхвилинка викликала у малечі надзвичайно позитивні емоції. В ній використовувалися елементи ігрових вправ: діти обіймалися, погладжували один одного по щічкам, за носики!

Наостанок поговорили про те, як ми всі любимо отримувати подарунки. З’ясували чи вміємо ми самі їх дарувати? Як і коли їх дарують? Адже вміння робити подарунки - це ціле мистецтво, якому теж треба навчатися. 

А для найкращого закріплення матеріалу, ми разом з маленькими вихованцями виготовили святкові коробочки для подарунків та вітальні листівочки! Всі залишилися задоволеними та радісними!


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар