Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

понеділок, 2 вересня 2019 р.

Секрети мотивації, що допоможуть бути креативними

Психолог нашої бібліотеки Олена Черниш провела для педагогів Будинку дитячої творчості Шевченківського району психологічний тренінг «Психологічне зростання: секрети мотивації, що допоможуть бути креативними».

Мотивація – є важливим чинником досягнення мети суспільства загалом та окремо взятої людини. Робота з мотивацією починається з двох окремих напрямків – зовнішнього та внутрішнього. Саме мотивація є тією життєвою силою, яку ми можемо розглядати в педагогіці. З іншого боку, ритм сучасного життя, його агресивний тиск потребує від людини певної стійкості. Мотивація охоплює сьогодення і впливає на майбутнє. Єдиною перешкодою мотивації – є наш страх перед невідомим. «Якщо ви хочете жити так, як мрієте, треба подолати страх. А для цього треба вірити в результат». 


Умотивований педагог сприятливо впливає на психіку учнів, підтримує у дітей здоровий ентузіазм і методом навіювання вчить дитину бути більш цілеспрямованою, а в майбутньому – асертивного ставлення до життєвих труднощів. Часто трапляється так, що людина має наміри щось робити, але нічого для цього не робить, не докладає зусиль до досягнення мети. Тому, першою ознакою вмотивованої людини – є дорослість та зрілість.

Другим аспектом вмотивованої людини ми можемо бачити її дії, вона в змозі себе виховати й внутрішньо самовдосконалюватись. Але, в колективі, де панує зневага до особистості, таке розуміння та світосприйняття неможливе. Оточення має великий вплив на її здобутки.

Психолог дала шість порад педагогічним працівникам «Як ефективніше знайти мотивацію». А тренінг та вправи викликали жваве обговорення, виявивши внутрішню наповненість присутніх, стан на сьогодення, додавши позитивних емоцій на навчальний рік.


Вислови про успіх та мотивацію:

Успіх не прийде до вас. Ви самі повинні дійти до нього.
Діяти – найкращі ліки проти страху.
Завжди намагайтеся прагнути до кращого і ніколи не зупиняйтеся.




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар