Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 13 жовтня 2022 р.

Онлайн вікторина «Хай живе козацька воля! Хай живе козацький дух!» | День українського козацтва


З нагоди Дня українського козацтва наша бібліотека запрошує пройти онлайн вікторину та відповісти на запитання, які присвячені славетним українським лицарям.

Щорічно 14 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці Україна відзначає велике свято – День українського козацтва. Свято було затверджено Указом Президента України від 07.08.1999 № 966/99.

Козаки здавна шанували Божу матір, яку вважали своєю покровителькою, тому саме в цей день збирали Велику раду, щоб обрати гетьмана та вирішити важливі питання. В українській культурі козаки зображені вільними воїнами, захисниками Батьківщини, зі своїми традиціями та уставом. Одним з найважливіших чинників української державності вважається саме козацтво. Взагалі козацтво можна сприймати як феномен, аналогів якому немає у всьому світі.

Зазвичай до цього свята готували багато заходів присвячених козакам. По всій країні проходили виставки, концерти та інші тематичні присвяти. На жаль, у цьому році ми не маємо можливості проводити велике святкування, але пропонуємо взяти участь у онлайн вікторині, яку ми підготували з нагоди  Дня українського козацтва.



Щоб пройти вікторину, тисніть 👉 ТУТ








Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! 
Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар