Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

вівторок, 30 квітня 2013 р.

Підведення підсумків конкурсу «Бібліоняня»


23 квітня, в бібліотеці відбулося підведення підсумків конкурсу "Бібліоняня", який проходив на протязі місяця в загальноосвітніх школах № 95 та № 175 для учнів 5-6 класів. Головною метою конкурсу є розвиток читацьких та літературних здібностей школярів середніх класів на основі виразного голосного читання та складання казок з одного боку, а з іншого - виховання любові до молодших учнів.
В номінації «Склади казку…» серед переможців 1-го туру опинились учні обох шкіл. Членам журі було достатньо важко визначити переможця, адже кожна казка – своєрідний погляд на світ, ні з чим незрівнянне бачення людських стосунків, природи. Та все ж перемогли - Катерина Прокопенко (ЗОШ № 95), Катерина Зозуля (ЗОШ № 175), Вікторія Осипова (ЗОШ № 175) та наймолодший учасник – артистичний Захар Баранчиков.
Спілкування з літературою як мистецтвом, слова захоплення – природна потреба дитини в емоційних переживаннях. Голосне читання зараз переживає ренесанс і тому, обираючи сьогодні кращих казкарів, ми переслідуємо ще одну мету: використати їх можливості в роботі літнього читального залу для малечі, який запрацює з червня на подвір'ї бібліотеки.
В номінації «Голосне читання», за книгою Зірки Мензатюк «Київські казки», перемогу здобули Аліна Косінська (СШ № 95) та Станіслав Лагойла (СШ № 175).
Особливою окрасою заходу стала участь у ньому письменниці, координатора Всеукраїнського проекту «Додай читання» пані Євгенії Пірог, яка презентувала дітям Срібну книгу казок, створену їхніми ровесниками і розповіла про проект «Книжкова шпаківня». Пані Євгенія  (відома і улюблена дітлахами Казкарка Джінні) запросила усіх до участі у фестивалі «Дивокрай» (танцювальний флеш-моб в костюмах літературних героїв), який стартував 31 березня в Рівному, а в місті Києві відбудеться 18 травня.
А ще було прийняте рішення переслати кращі казки на сайті всеукраїнського соціально-орієнтованого проекту «Свято дитячих мрій» на сторіночці «Уроки казки». Більше фото є тут))

Немає коментарів:

Дописати коментар