Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 15 вересня 2016 р.

Відеоуроки з української культури в бібліотеці

Сьогодні розпочався спеціальний проект бібліотеки і державного навчального закладу Центр професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну «Видатні імена української культури за фільмами «Гра долі» студії «ВІАТЕЛ».

«Гра долі» зосереджується на приватному житті та на історіях кохання, які завжди впливають на діяльність талановитих особистостей. Якщо через призму високих почуттів подивитися на творчість багатьох відомих людей, то і вони самі, і їхня спадщина розкриються по-новому.

Розпочали ми з фільму «Так ніхто не кохав» про життя та творчість одного з найвідоміших поетів України – Володимира Сосюри

Його перу належать понад 80 збірок поетичних творів, які поповнили українську літературу новими темами героїчної і трагічної боротьби нашого народу за свободу і незалежність, за краще життя, збагатились зразками високої громадської й інтимної лірики, образами і картинами рідної України, її людей. 

Недаремно Сосюру називають солов’єм України. Завдяки простоті й схвильованості його лірики, діти починають любити поезію і літературу взагалі. Вірші Сосюри покладені на музику, їх співають всюди… 

За визначенням ЮНЕСКО поет увійшов до 100 найвидатніших ліриків світу усіх часів та народів.

Молодих людей надзвичайно схвилювала історія життя поета, вони дізналися багато нового. А на закінчення пролунав його патріотичний вірш «Любіть Україну» у виконанні усіх учасників.

Заплановано проводити аналогічні заходи два рази на місяць.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар