Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

четвер, 4 травня 2017 р.

Вклонімося святій Перемозі

Стало вже доброю традицією вшановувати ветеранів Німецько-радянської війни в переддень Дня Перемоги у рідній бібліотеці. Учасники заходу члени Ради ветеранів мікрорайону «Нивки» з особливим трепетом перегортали світлини аналогічних заходів 15 річної давнини, на жаль вже багатьох з них вже немає серед нас.

Ми схиляємо в скорботі голови перед пам'яттю полеглих за нашу незалежність і мирне сьогодення, тих, які ціною власного життя наближали історичний День Перемоги. Та серед нас живуть ті, які у воєнні роки наближали світлий День Перемоги, кого ми називаємо переможцями, ветеранами, ті, які в той жахливий час зустрічали свою юність, дивлячись в очі смерті на фронті, у рабському фашистському полоні.

Ми звертаємо свої вдячні погляди до ветеранів, які присутні у цьому залі, хочеться зібрати всі квіти землі й покласти їм до ніг.

Кожен рік віддаляє нас від великої переможної весни 1945 року. Та живою і невмирущою є пам'ять про тих, хто ціною власного життя відстояли мир, свободу і незалежність нашої Батьківщини, врятували світ від фашистської навали. Не зникне з пам’яті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога.

Полум'я другої світової війни палахкотіло цілих шість років. У її вир було втягнуто 61 країну, битви відбувалися на території 40 країн Європи, Азії. Забрала вона понад 50 мільйонів життів.
Для українського народу війна розпочалася значно раніше ніж Німецько-радянська війна – ще з вересня 1939 року. Двічі прокотилася вона вогняним смерчем Україною. Спопеляючою блискавицею пронизала серця і душі, опалила кожні сім’ю та оселю, кожне життя.

Дорогих ветеранів привітав колектив СШ №27 та вручили сувеніри на згадку про зустріч .

Для учасників заходу звучали пісні у виконанні Олександра Кропельницького.

Під час заходу учасники мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою «Тих днів не змовкне слава!» та погортати альбоми з світлинами заходів в бібліотеці в минулі роки, згадати тих, кого вже немає з нами.

Захід пройшов за сприяння депутатів Київради – В. Б. Ялового та К. В. Ялового.


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар