Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 8 червня 2018 р.

Архітектурна мозаїка

Продовжується відпочинок дітей у літньому шкільному таборі. І наша наступна зустріч з ними знов несе з собою море позитивних емоцій, несподіванок та сюрпризів!

А так як наші друзі вже школярі – то перед ними розкривається безліч можливостей пізнання світу! Багато дітей поділились, що після табору хтось поїде до моря, хтось у Карпати, а хтось буде насолоджуватись безмежними просторами рідного краю у бабусі з дідусем у селі. Але мета відпочинку не тільки в тому, щоб гратися, бігати й тішитися солодким сном! І тому ми з юними митцями вирішили спробувати свої сили у творчій майстерні.

На цей раз у нас мозаїка! Чому мозаїка? Бо саме мозаїка розвиває дрібну моторику, яка допомагає у розвитку мовного апарату дітей, допомагає розкрити їх творчі здібності! 

Як ми всі знаємо, для мозаїки потрібні натуральний камінь, кераміка, скло, але ми вирішили використати всім доступні пластикові пляшки, фольгу (використані пакети з-під солодощів), пластилін та СD-диски. 

Якщо з вибором матеріалів для роботи ми знайшли альтернативу, то у техніці набору мозаїки у нас було все згідно з правилами художнього мистецтва: "прямий" набір, при якому частинки вдавлюють у закріплюючу масу, нанесену на поверхню, що декорується. Та "зворотній", коли частки наклеюються лицевою стороною вниз на малюнок.

І тут фантазії наших майстрів не було меж! Ось назви їх шедеврів: "Гора алмазів", "Україна", "Космос", "Сюрекен", "Спінер", "Пончики", "М’яч". І це ще не весь перелік їх робіт.

А найголовніше, діти хоч на якийсь час відволіклись від своїх телефонів та мали змогу власноруч поринути у чарівний світ мистецтва!!!



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар