Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 13 червня 2018 р.

Скарби Скруджа МакДака

Скрудж МакДак – один з найвідоміших героїв дитячих мультфільмів. Його персонаж асоціюється з особою, життя якої постійно обертається навколо грошей. І це не дивно, бо з мультфільму відомо, що фінансові труднощі мотивували його до рішучих дій, щоб стати заможним.

Тому і ми маємо бажання скористатися його порадами, щоб фінансові проблеми наших друзів, а це учні, які відпочивають у шкільному літньому таборі, не заважали повноцінно жити і досягати своєї мети: вчитися, мандрувати, розвивати свої таланти та допомагати тим, хто цього потребує. 

Наші школярі вже з дитинства знають, що іграшки, солодощі, одяг та їжу треба купувати за гроші. А гроші, як всім відомо, мають здатність закінчуватися. І щоб цього не сталося – ми з ними склали сімейний бюджет, з’ясували: "Що таке потреби", а "Що бажання".

Наступний крок – витрати. Якщо хочеться витрачати більше, необхідно заробляти більше – це простий секрет життя. А як заробляти, якщо ти ще навчаєшся у школі? Дуже просто! Під час будь-яких свят, дітям дарують гроші, також вони отримують кишенькові гроші. 

Що вони робитимуть з цими грошима? Витратять відразу, відкладатимуть на велику покупку чи відправлять у скарбничку? На диво обговорення було емоційним та відвертим, і тим самим діти були залучені до прийняття деяких фінансових рішень.

Економічний словничок допоміг дітям розібратися у поняттях та термінах з фінансової грамотності, з якими вони стикаються кожного дня. А потім із задоволенням розгадали кросворд під назвою "Pin-kod".

На згадку про нашу зустріч майбутні "фінансисти" отримали сувеніри-долари!

Маємо надію, що сьогоднішнє наше спілкування стане для дітей невеликим місточком у дорослий світ, допоможе їм розвивати здатність діяти самостійно та приймати мудрі рішення, бо фінансова освіта дітей починається вже сьогодні!


Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).


Немає коментарів:

Дописати коментар