Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

пʼятницю, 1 лютого 2019 р.

Чи модно те, що природно, або Де шукати красу?

Зірки кінематографу, особистості із номінації «Найкрасивіші люди світу», обличчя з рекламних білбордів і, навіть, майстри з ретуші у фотошопі пропонують нам стандарти того, як має виглядати людина, аби її вважали красивою.

Але чи співпадають вони із уявленням молоді про ці ж самі стандарти індустрії краси? Відповідь ми дізнались під час дискусії, яка відбулась у «Центрі професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну м. Києва».

Для початку ми познайомилася з молодими дівчатами. Було цікаво почути від них, які особливі якості характеру вони мають. Бо, знаючи свої сильні та слабкі сторони характеру, буде легше цінувати свою особистість.

Потім дівчата розділилися на дві команди. Було поставлено мету: одній команді описати «ідеальну дівчину» з погляду дівчат, а іншій команді – виділити, що хлопці, чоловіки бажають бачити у своєму ідеалі дівчини. Дискусія була бурхлива! 

На жаль, дівчата мають думку, що для чоловіків головні тільки зовнішні чинники: параметри фігури красунь-переможниць на міжнародних конкурсах та тиражована краса з глянцю! І тому деякі з дівчат без хлопців. Цією сумною думкою вони поділилися вголос! 

Але статистика говорить зовсім інше! Чоловіки за натуральний зовнішній вигляд, але доглянутий: чисте волосся, обличчя, акуратний манікюр, зі смаком підібраний одяг. Це все приваблює хлопців та найголовніше, щоб його кохана дівчина його підтримувала! Та під час дискусії разом з дівчатами все ж таки думки розійшлись. Та це не дивно, бо кожний має право на власне міркування.

Акцентували також увагу на тому, з чого ж починається привабливий зовнішній вигляд? Чи дорого обходиться сьогодні жіноча краса? Відповідь проста: здоровий сон, заняття спортом, раціональне харчування, охайність, відпочинок. Виявляється, світом поширюється новий тренд, протилежний до шопоголізму – мати мінімум речей, які вдало комбінуються між собою. 

А навчитися бути в тренді допомагають сучасні мобільні додатки, які можна завантажити з PlayMarket (Lookbook, Shoplook.io (polyvone), Combine – your perfect outfit та інші). Детально розглянувши додаток Shoplook.io, студенти дізнались, як в ньому зареєструватись та створити власний модний образ.

На закінчення нашого цікавого обговорення, психолог бібліотеки з дівчатами провела тренінг «Якими емоціями наповнене моє життя». Знову дівчата отримали завдання, але на цей раз, вони повинні були зазирнути у свій світ, свої почуття через власний малюнок, який вони самі намалювали та малюнки, що їм показували. 

Завдяки обговоренню, дівчата мали змогу подивитися на себе з іншого боку. Та може десь почати більше замислитися над тим, що кожна людина на планеті унікальна та заслуговує поваги та любові!


                    

   


На цій позитивній ноті ми попрощалися до наступної зустрічі!




Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар