Блог бібліотеки імені М. Костомарова ЦБС Шевченківського району м. Києва

«Наша бібліотека – це простір для читання, спілкування та реалізації креативних ідей»

середу, 23 грудня 2020 р.

Знайомство з 3D-принтером в бібліотеці ім. М. Костомарова

Як і більшість технічних новинок, 3D привертає особливу увагу молоді. До нашої бібліотеки завітали учні 7 класу школи №27, щоб взяти участь у презентації 3D-принтера. Але як без екскурсії оновленою бібліотекою? Правильно, ніяк! Тому вже після екскурсії діти почали «знайомитися» з принтером. 

3D-друк – це технологія, коли тривимірний об’єкт створюється шляхом накладання послідовних шарів матеріалу (друку, нарощування) за даними цифрової моделі. 3D-принтер забезпечує створення будь-якого об’єкту шляхом послідовного накладання пластичного матеріалу на основі віртуальної 3D-моделі. 




Під час заходу діти дізналися будову принтера, алгоритм та особливості відправки моделі на друк. Працюючи в групах, школярі отримали знання з тенденцій розвитку сучасного виробництва. 


З кожним роком 3D-принтери стають більш універсальні, що дозволяє звільнити людину від рутинної роботи з принтером. Бо, на сьогоднішній день багато роботи на принтері вимагає ручного втручання: окрема робота з моделюванням на комп’ютері, програмами, обробка надрукованих деталей. 

3D-моделі в сучасному світі використовуються у медицині, будівництві, інженерії, ювелірній промисловості. Також, школярам були представлені слайди 3D-моделей з різних сферах життя, які привертають увагу та викликають естетичне задоволення. 



Школярі мали змогу спостерігати весь процес виготовлення 3D-моделі, а на згадку про бібліотеку отримали, в якості сувеніру, символ наступного року – бичка! 



Такі знайомства з 3D-принтером в нашій бібліотеці будуть проходи аж до канікул, тому чекаємо всіх з нетерпінням. 


До наступної зустрічі у бібліотеці!





Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу! Долучайтесь до нас у соціальних мережах! Будемо щасливі бачити Вас також серед постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар